donderdag 19 juni 2014

WK 2014, wat eten de hollanders in het buitenland

18-6-2014, de tweede wedstrijd voor het Nederlandse elftal van het WK tegen Australie. Een belangrijke wedstrijd want winnen betekent bijna naar de 1/8 finale. Spanje hebben we een gigantisch pak slaag gegeven en de Spanjaarden op kantoor zingen dan ook een toontje lager. We voelen ons weer superieur in het voetbal en daar ligt dan ook gelijk het gevaar: Arrogantie.
Het gaat dan ook bijna niet goed tegen Australie als we pas in het laatste deel van de tweede helft 3-2 maken. Ja we zouden winnen, dat stond in de planning, gelukkig dus eind goed al goed, maar toch....ppffffffff.

Hadden we tegen Spanje een uitgebreidt buffet op de ambassade, vandaag zou het vanwege de aanvangstijd een klein buffet zijn met hapjes. Nou ik weet niet wat ze verstaan onder een klein buffet maar alleen de hapjes waren klein. De rest was weer way to much again..... TOP. Je hoefde echt niet van te voren te eten als je al het idee had dat het onvoldoende zou vullen. Ja ha, ....een bodempje is belangrijk he?, op de  feestjes van de NV Riyadh. Nou dat bodempje hebben we kunnen leggen.

Maar wat eet nou een Hollander daar zo in het buitenland??? Nou het liefst Hollandse kost net zo als onze buitenlanders in Nederland. We doen het echt niet anders, hahahaha. Bij de koffie op kantoor is er wel iemand die stroopwafels mee heeft, 's middags een zak drop uitdelen of haagse hopjes en op de feestjes is het Hollands frituren.
Omdat de wedstrijd leuk was maar de foto impressie het zelfde als tegen Spanje, vandaag een compilatie van wat er dan allemaal door heen gaat. Een vertrouwd gevoel...............

 tenue d'orange

 bitterballen met mosterd
 ballen on the move

 harinkje met ui

 frikandelletjes

 een dooie rauwe vis

 toetje na

 de bar is er klaar voor

 kibbeling en kip
 Cruijff 2031 bij het buffet
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten