vrijdag 13 juni 2014

Waterleiding

Op de dag dat we naar de Wadi Namar zijn geweest zijn we eerst nog door gereden langs het waterstroompje om te kunnen zien waar het vandaan komt. Want als je rond kijkt is het best droog, zeg maar. We zijn er niet achter gekomen waar het vandaan komt. Al door rijdende kwamen we bij een viaduct dat 1 van de hoofdwegen vormt in Riyadh. Je moet je voorstellen dat dit gewoon een snelweg is in de stad Riyadh om van Noord naar Zuid te komen. Dit viaduct is daar onderdeel van.

Rijdend over de stoffige weg kwamen we ook langs de werkzaamheden van A.Hak, de Nederlandse aannemer (groen geel) die ook hier in Riyadh leidingen aanlegt. Ze hebben nog meer projecten hierin het midden-oosten maar deze waterleiding is toch wel spectaculair en dat vinden de werknemers zelf ook. De Hak mensen zitten ook bij ons op de compound en we komen ze regelmatig tegen op de feestjes in de ambassade of ze voetballen mee op dinsdagavond.

Dat het spectaculair is, is te zien op de foto's. Ze graven hier een "sleufje"  waar de nieuwe waterleiding in komt te liggen, daarna wordt die afgedekt met betonplaten. 1 leiding is al klaar en de tweede wordt momenteel gegraven en voorbereidt. Een mooi Hollands stukje aannemers werk.

                                      






 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten