maandag 30 juni 2014

USA embassy

De Nederlandse ambassade daar kom je natuurlijk niet zo maar binnen, daar moet je wel wat voor doen. Paspoort gegevens doorgeven, volledige naam en het land waar je vandaan komt dat zijn allemaal gegevens die worden gecontroleerd voordat je op de lijst komt voor de Nederlandse feestjes. De eerste keer wordt je paspoort gecontroleerd maar als je er eenmaal inzit loopt het altijd soepel door.
Nederlands, gemoedelijke, geen poespas en het is zelfs al zo erg dat de bewaking mij van de week bij mijn naam begroette ( ken de hele beste man niet, hahaha) tijdens de 1/8 finale tegens Mexico. Das ffff raar... " hello mister Ron, good evening". uuhhh (handje schudden). Blijkt dezelfde bewaker ook bij ons op kantoor te hebben gewerkt en omdat er veel bedrijven komen voor de afdeling Inkoop is mijn naam redelijk bekend geworden. Toch raar als je door de hekken en scanpoortjes loopt en je naam wordt genoemd. Anyway ik heb er een nieuwe vriend bij :-).

Nee dan de Amerikaanse ambassade. Je vraagt je af wat is daar dan te doen, nou dat zal ik vertellen en het is minder spannend dan je denkt. USA BBQ !. En dat wil je natuurlijk mee maken als je daar voor wordt uitgenodigd. Nou ja uitgenodigd, je mag dan kaarten kopen om er naar toe te gaan. En dan begint het................. SECURITY. de Yankees laten er geen gras over groeien en als je denkt dat je fff naar binnen loopt.. Wrong! we gaan samen de stapjes even doorlopen met elkaar.
  1. een paar weken van te voren mag je je aanmelden voor de kaarten;
  2. kleuren kopie van je paspoort maken en in 1 groep van alle genodigde aanleveren met het ingevulde formulier (persoonlijke gegevens);
  3. een paar dagen voor de BBQ komen de kaarten, die op naam en paspoort nummer zijn uitgegeven. Met dikke letters staat erop dat de kaarten niet overdraagbaar zijn.
  4. dan de dag zelf. We rijden naar Diplomatic Quarter waar alle ambassades zitten en komen bij de Saudi controle waar we worden aangehouden en niet door mogen. Kennelijk geeft onze chauffer de verkeerde antwoorden en we worden aan de kant gezet. Omdat ik voorin zit kan ik de uitnodigings kaart voor de USA BBQ laten zien en mogen we door. We laten in dit geval niet te veel merken dat we Hollanders zijn dat doen we al genoeg met het WK voetbal.
  5. Eenmaal bij de USA embassy aangekomen kunnen we op circa 150m parkeren want de roadblocks zorgen er voor dat je verder kan. Lopen dus.
  6. Bij de ambassade aangekomen mogen we in de rij gaan staan, aan de overkant van de straat en worden we 1 voor 1 naar de tafel geroepen die voor de ingang van de deur staat. Degene die ons aanroept is overigens een Amerikaanse soldaat weliswaar onbewapend maar de bevelen zijn duidelijk. Kort en krachtig en het werkt, iedereen luistert !
  7. bij de tafel aangekomen mag je je kaart (op naam) laten zien en je paspoort overleggen. Je wordt opgezocht op de lijst en je mag dan naar de stalen deur met het kleine glazen ruitje. Hier achter staat weer een nors kijkende in uniform gestoken Amerikaan die bepaald wanneer de deur opengaat;
  8. Eenmaal binnen is duidelijk waarom dat wat langer duurde, want in de ruimte waarin je terecht komt lijkt wel een soort vertrekhal(letje) op een vliegveld. Scanner apparatuur voor al je spullen. Alles afdoen en in het bakje voor door de scanner. Zelf mag je door de body scanner en natuurlijk ging bij mij de pieper af. O Ja, mijn riem. Vervolgens werd ik geheel gescand met een mobiele scanner en ik mocht even het T shirt omhoog doen om te zien of de riem echt "schoon" was. Hierna kon ik de andere spullen zoals horloges etc weer achter de scanner oppakken en mocht ik door de volgende stalen deur. Ook hier achter stond weer een man die door een klein raampje kijkt en die bepaald wanneer de deur open gaat;
  9. maar goed deze ging vrij snel open want hierna komen we binnen de muren van het gebouw. Tenminste we lopen nu de garage in. We wachten nog even op de andere en zien dat de man achter de deur gewapend is met pistool, hand boeien en pepperspray, hij heeft korte mouwen en een aantal tattoo's, meer het type oude CIA agent die zijn dagen hier mag slijten. Make my day punk... hahahaha
  10. we lopen naar de volgende hindernis. We moeten naar het binnen terrein(tuin) waar de BBQ is en worden nu geleidt door zwaar bewapende soldaten. Zij zorgen er voor dat de route duidelijk is en dat we niet verkeerd kunnen lopen. De heren zijn compleet uitgerust en inderdaad heeft het geen zin om " per ongeluk" verkeerd te lopen. Ze kunnen er wel om lachen. :-)  
  11. de laatste etappe, we lopen de tuin in waar het al druk is en de sfeer is goed. Heel veel mensen en echt Amerikaans. Veel, groot, caribbean music en mega veel tafels met real american BBQ  food. Buffalo wings, KFC wings, Burgers, Corn, Coleslaw en een heus compleet gegrild varken met appel in de bek. Maar de belangrijkste etappe is toch wel " waar halen we de bonnen voor de drank". De bonnen zijn niet goedkoop maar een meevaller is dat alles maar 1 bon kost, of het nu bier is, whisky, rum cola etc.......  eerst even eten en dan maar eens een drankje scoren.
We hebben het gered, alle stadia doorlopen en de avond is begonnen. Onze vrijgezellen gaan aan de slag want er is genoeg te doen, hahahahaha het wordt gezellig en we naaien ze nog een beetje op. Uiteindelijk gaan we te gezellig de auto weer in om terug te gaan naar de compound. De volgende dag weer werken.

By the way: de ambassade uit was zo gepiept.
Helaas geen foto's vanwege de beveiliging dus jullie missen wel wat :-(  ;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten