maandag 9 juni 2014

Wadi Namar

Afgelopen dinsdag ben ik weer terug gekomen van 10 dagen vakantie en woensdagochtend ging de wekker weer om half 6. Dat is weer even wennen maar zo'n eerste dag gaat meestal nog wel. Bijpraten met collega's, wat mail weg werken, een paar besprekingen, niet al teveel en weer voorbereiden voor morgen, de donderdag. Laatste dag van de week alweer! :-). Vrijdag weer weekend. Even bijkomen van het vroeg zetten van de wekker.
Ik had me voorgenomen de vrijdag rustig aan te doen, het gebruikelijke ritueel. Uitslapen (ca. half 10), bakkie koffie, sjuutje, croissant en dan omkleden om te gaan sporten. 1,5 uur lekker aan de gang in de sportzaal en de hardloopbaan.
Enkele collega's hadden overigens het idee opgevat om 's middags te gaan picknicken bij een Wadi (waterpartij + groen). Het plan was om dat te doen op een nog onbekende plek.
Ik kon nog mee en aangezien picknicken niet echt heel vermoeiend is leek me dat wel een goed plan om mee te gaan. Iedereen zou wat meenemen zodat we met z'n vijven voor een hele middag meer dan voldoende bij ons zouden hebben. Mijn aandeel was een bus " la vas qui rit" en toastjes. Dit was meer dan genoeg en daarom ik nu 's avonds nog een kaasje bij de tv ;-)
Om 14.00 uur zijn we in de auto gestapt en naar de Wadi Namar gereden. Een waterpartij die wordt gevormd door een klein stroompje. Ze hebben er een aardige boulevard aangelegd maar ook hier is het helaas zo dat er weer overal troep ligt ondanks het feit dat er vuilinsbakken staan. (die overigens niet functioneel zijn hahahaha en op een hele onlogische plek staan). We hebben dus positie gekozen in de berm in de schaduw van de berg achterons want de temperatuur is ongeveer 41 gr, zo op het midden van de dag is enige schaduw wel lekker. Om ca. 1500 uur komen er in eens een 5 tal schoonmakers in rode pakjes aan gelopen die in eens alle troep gaan opruimen. He?, das nieuw..... en inderdaad ze pakken alles op en doen dat in plastic zakken. Natuurlijk niet zoals bij ons met een knijparm en een ring in de plastic zak, nee gewoon bukken en in een losse plastic zak opbergen.

Even denken, tuurlijk 16.00 uur komt iedereen weer naar buiten na het vrijdag gebed en dan trekken ze naar buiten en komen de mensen samen in de parken en wadi's. We houden de tijd een beetje in de gaten want we zijn al die tijd al alleen en inderdaad even voor vieren begint het drukker te worden met families. Er worden BBQ's opgezet, kleedjes uitgestald met verkoopwaar, speelgoed, eten, dranken, tasjes etc.
Het wordt gezellig..........  het is mooi geweest voor ons. We gaan !

Vijf uur gaan we terug naar de compound en hebben net afgesproken dat we nog wat gaan eten in de stad. Dat we dus om vijf uur weg gaan van de Wadi Namar is niet helemaal vreemd, voordat we terug zijn op de compound is het alweer gauw 18.00 uur. Lange broek aantrekken en dan weer de stad in voor het restaurant. 18.46 uur is het prayer time en dan willen we in het restaurant zijn anders komen we er  niet meer in voor 30 minuten (zonde van de tijd). We zijn op tijd binnen en kunnen alvast het drinken en het voorgerecht bestellen. Het hoofd gerecht is dan na prayer time ook zo'n beetje aan de beurt dus het loopt lekker door. 2100 uur staan we weer buiten, terug naar huis. Het weekend zit er weer op en we kunnen weer een nieuwe locatie afstrepen.


 auto wassen in het stroompje naar de Wadi. Het riviertje loopt over de weg door naar de onderdoorgang waar we hier staan
 
 
 
 
 we zien veel vis in de Wadi
 
 
 
 

 
 


 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten