woensdag 19 maart 2014

Slapen

Het slapen was in de eerste nachten nog even wennen en het waren korte nachten. Door elke dag te sporten in de sporthal of hardlopend buiten, ging dat gelukkig al snel goed. Elke dag om 05.30 uur op staan en 10 uur werken per dag zorgt er wel voor dat je snel een slaapritme krijgt.
Met twee uur verschil met Nederland is het raar als je om 23.00 uur naar bed gaat en in Nederland men nog wakker is (21.00 uur).
Voor ons Nederlanders is het nog wel te doen die 2 uurtjes. Onze Koreaanse collega's hebben het dan toch iets lastiger. We noemen ze tegenwoordig echter Chinezen, net zo makkelijk hoewel je toch wel verschil gaat zien na een tijdje.

Omdat de Koreanen nogal gedisciplineerd werken (ze doen precies wat hun leiding hun vraagt), afwijken is echt bijna onmogelijk, hebben ze het erg druk als wij Nederlanders met nieuwe en andere inzichten komen. Ze gaan en kunnen wel mee met de extra activiteiten echter hebben ze een bijkomend probleem, namelijk het thuisland. Als het hier nacht is, is het daar dag. Dan verzinnen de home-chinezen nieuwe opdrachten of willen allerlei antwoorden op vragen die geen toegevoegde waarden hebben. Van de collega's in Riyadh wordt verwacht dat ze zo snel mogelijk dan wel direct antwoorden, het gevolg is dat ze dus ook 's nachts aan het werk zijn en vooral onregelmatig.

Jullie weten dat ik ook een power nappie kan doen van ca 20 minuten om daarna dan weer helemaal fris te zijn. Hahahah de Koreanen zijn daar kampioen in en wij hebben er dan ook een sport van gemaakt om slapende Koreanen (Chinezen) te fotograferen. Eergisteren is het mij ook gelukt zo'n moment te vangen................ omdat mijn inkoop-Koreaan naast me zat in de auto (project bezoek)moest het een Selfie worden. Het was net even te warm voor hem en net iets te lang in de auto

Om een indruk te krijgen een kleine wall of fame (shame ;-D )




Geen opmerkingen:

Een reactie posten