zaterdag 15 maart 2014

Boodschappen

Boodschappen doen we hier op maandag en donderdag. De reden hiervoor is dat we nog geen auto's hebben en we vervoerd worden met busjes en chauffeur. Als we de Iqama (jaar vergunning) hebben kunnen we de rijbewijzen gaan halen en komen de auto's. Schijnt een stuk voordeliger te zijn.
Nu rijden we dus na kantoor snel naar de Tamini of Carrefour (ja, die franse supermarche !). Waarom snel zal je zeggen ?, we willen namelijk voor prayertime binnen zijn. Tijdens prayertime gaan alle winkels dicht en komen we er niet meer in voor een half uur. Eenmaal binnen kunnen wij rustig door shoppen maar het personeel is knielen en niet in de winkel.
De supermarkten hebben hier alles. Verse groenten, diepvries, sausen, BBQ's, stoeljes, keukengerei, stekkers etc. Je kan het bijna  zo gek niet bedenken of ze hebben het wel. Tenminste in de Tamini. Bij de Carrefour gaan ze nog een stapje verder. TV's, magnetron's, frituuurpannen, I-pads, laptop, kleding, badmatjes en pollepels. Die laatste mistte ik nog vandaar.
Misschiein dat ik ergens volgende week een keer een kleine frituurpan koop, het bakken van de ribbelfriet in de koekepan is toch een hele uitdging hoewel ik er wel handig in wordt.

Onderaan zie je zometeen een foto's van de collega's. De laatste keer waren we iets te snel klaar met boodschappen doen en moesten we nog even wachten voor de kassa's want het personeel was nog niet terug. Wat wel lekker is dat ze hier in de supermarkten, inpakkers hebben die je boodschappen inpakken. Ja uitpakken is aan het eind van de band niet handig he?
Ze stoppen de boodschappen dan in kleine plastic tasjes. Het liefst in zoveel mogelijk plastic tasjes en dan ook heel erg onlogisch. Als je dan met je kar naar het busje loopt kan je vaak bij het inladen van de tasjes in de bus gelijk als drie tasjes bij elkaar stoppen. Scheelt weer een hoop ruimte en minder lopen.
In de supermarkt laat je de groente en fruit afwegen door een personeelslid. Die staat voor je klaar en pakt het voor je in. O ja de karretjes hebben hiergeen muntjes, dat hoeft ook niet want er is hier niemand die het karretje meeneemt. Simpel omdat er buiten weer personeelleden lopen die de karretjes terug zetten. Zo heeft een hoop mensen werk, hoewel, het zijn geen Arabieren die het werk doen maar vooral Paki's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten