vrijdag 26 juni 2015

Nachtwerk

We zitten nu midden in de Ramadan en de werktijden zijn in deze periode aangepast.
Volgens de Saudi law kan er nu s' nachts gewerkt worden. In plaats van 8 uur hoeft men vanwege Ramadan maar 6 uur te werken. Langer gaat dus in overuren.
aangezien we voor het halen van de planning en het laten leveren van beton toch in de nacht zouden werken maakt dat voor het schema niet uit.

Er is 1 verschil, gaat alles de helft langzamer. Veel mensen zijn moeilijk te bereiken en het leven is hier qua snelheid echt gehalveerd.

Overdag is het op straat bijna leeg en na zonsondergang als men weer heeft gegeten kmt alles weer tot leven tot een uurtje of twee in de nacht. Rond half drie is het eerste gebed weer en gaat men naar de moskee om daarna naar bed te gaan en tot een uurtje of negen te slapen. Tot een uur of tien in de ochtend is er echt niemand te bereiken. Geen telefoon, geen emial, whatsapp. Niks.......

Afgelopen donderdag ben ik s'nacht sop het werk gaan kijken hoe het gaat. Helaas was er een beton stort afgeblazen dus dat ging helaas niet door. Volgende keer wellicht dat ik er dan bij kan zijn.
Toch een aantal mooie foto's kunnen maken van het werk in de nacht.


toilet keet (at night)



project site overview


project site overview





Lossen van nieuw wapeningsstaal.



2.500mm Mono pile, bovenste gedeelte van de paal is ontdaan van het beton. de wapening is hierdoor vrij om ingevlochten te worden met de de wapening voor het funderingblok



Deze local zit onveilig langs de rand en achter de hekken en wordt weg gestuurd.
Huh?.... ja achter de hekken , die dingen zijn niet voor niks maar voor jouw veiligheid zodat je niet naar beneden valt........


Invlechten van de paalwapening en de wapening van het funderingsblok



ik houd deze wapeningsstaaf wel vast (rechts) anders val ik om , hihihihihihi. iedereen is er maar druk mee


het oranje stalen frame is het begin van de stalen bekising waarbij je goed de vorm van de toekomstige beton kolom kan zien 


als de wapening klaar voor het funderingsblok kan de onderkist er omheen zodat deze afgestort kan worden met beton.


Bekisting om het funderingsblok, klaar voor het storten


meten is weten


2 man staan te wapeningstaal vlechten en 6 zijn ook druk.......


Het zwarte is "waterproofing", een bitumenlaag om het beton te beschermen tegen agressieve stoffen die hier van nature in de grond voorkomen en reageren met de beton en zodoende de beton aanvreten. Hierdoor is de levensduur gegarandeerd.



na het storten wordt er ontkist en het beton beschermd.


het funderingsblok is gestort en aangevuld. .


bij slijpen van de wapening


project poes


Deze vrachtauto's brengen gravel en staan buiten de projectpoort. Ze moeten dus oversteken naar de plaats waar ik de foto heb genomen. Het is 01.00 uur 's nachts en alweer aardig druk tijdens deze Ramadan periode. Een uitdaging dus voor deze trailers vol met 36 ton gravel.



uitrit van de project site poort


de flagsmen met gele helm moet aangeven of er veilig ingestoken kan worden door de vrachtwagens en waarschuwt het verkeer.




De trailers zijn veilig het terrein op gereden.



alle trailers zijn voorzien van gaas doeken tegen het afvallen van lading gravel.


De chauffeur rolt het gaas doek af om de trailer te kunnen lossen



Lossen van 36 ton gravel grind (8mm gradering)




Nokkie vol tot aan de rand


alle vrachten zijn geleverd.
het is onderhand 01.30 uur 'snacht. Op site werken ze nog even door tot 03.00 maar ik vind het mooi geweest en ga terug naar de compound. Truste... :-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten