donderdag 24 juli 2014

Het zit er weer op

Dit is de laatste week van weer een periode van 8 weken en zeker de laatste weken waren hectisch. Een van de onderdelen van het werk in lijn 6 zijn  vooruit getrokken op de planning, viaduct 6.1.3., en daardoor moet ook versneld worden ingekocht. Daar komt bij dat we nog steeds onderbezet zijn. In plaats van 8 inkopers zitten we nog steeds met in totaal drie man. Komt nog eens bij dat de hele structuur van het consortium nog steeds onduidelijk is en procedures te pas en te onpas worden gewijzigd, worden uitgebreidt of komen te vervallen. Mede door de onduidelijkheid komt het dus voor dat bepaalde contracten onvoldoende zijn ondertekend of bijvoorbeeld niet gestempeld met als gevolg dubbel werk. Om een voorbeeld te noemen: eerst was een stempel over de handtekening voldoende, toen moest elke bladzijde gestempeld worden (zowel door de onderaannemers als door FAST) en later moest weer eerst de subcontractor tekenen en stempelen en stuurde we het contract op met op elke bladzijde onze initialen waarna onze projectmanager pas tekende en wij dan weer over de handtekening moesten stempelen. Dit alles nadat het contract door acht verschillende functies intern gescreend was (aangetoond door handtekeningen), voordat het naar het FAST management kan worden verstuurd. Het lijkt er op dat de angst regeert en je kan je dus voorstellen dat door deze interne procedure het inkooptraject dus vreselijk lang duurt (64 dagen).
Zo dat ben ik kwijt, hahahahaha......

We zitten deze maand volop in de Ramadan en na de Ramadan begint de EID, vier vrije feestdagen.
Iedereen heeft na die feestdagen vakantie en in de maand August wordt dus niet veel gedaan. In aanloop naar deze vakantie merk je dat de Saudi's al vast een voorschot nemen op deze vakantie en men is zeer moeilijk bereikbaar, mede door de Ramadan natuurlijk. (is ook wel een smoesje hier). Overheid kantoren waren bijvoorbeeld maandag al dicht en banken gisten om 11.00 uur :-(.
Mijn beide inkoopcollega's zijn deze week ook op vakantie en het is dus spitsuur geweest deze week, mede door het starten van viaduct 6.1.3. Afgelopen week elke dag 12 uur per dag op vol speed werken gaat je dus niet in de koude kleren zitten en ik ben dan ook vreselijk toe aan vakantie. Gelukkig morgen een dagje bijkomen en mijn koffer inpakken. Zaterdag werken en aan het eind van de dag, naar het vliegveld.YES.

Daar is de verwachting dat het vreselijk druk zal zijn. De Ramadan eindigt de 28st en het is al de hele week gekkenhuis op het vliegveld omdat iedereen voor de EID het land uit wil. De feestdagen hier zijn namelijk iets anders als bij ons. Hier in KSA is tijdens het Suikerfeest alles gesloten. Dan schijnt het leven hier even stil te staan en dan wil je hier eigenlijk niet zijn. Voor de collega's die acher blijven is het dus afzien (succes mannen). Vier dagen vrij, je kan nergens naar toe en het kantoor is dicht waardoor je je dagen ook niet kan meenemen. Het zijn namelijk onze nationale feestdagen hier in KSA zoals in Nederland bijvoorbeeld twee Paasdag of Pinksteren.

Afgelopen week de koelkast een beetje leeg gemaakt want het staat hier straks 4 weken leeg. 3 weken vakantie en ik blijf dan nog een week extra in Nederland voor het aanvragen van de werkvisum.
3 andere collega's hebben sinds vorige week hun Iqama (eindelijk), jaarvergunning, en kunnen nu hun gezin over laten komen. Als ik naar huis kom zou ik eigenlijk direct weer na de vakantie terug gaan naar KSA om dan 10 dagen later terug te moeten gaan voor mijn nieuwe business visum. Dat wordt waarschijnlijk nu gelijk mijn werkvisum en alle daarbij behorende lichamelijke keuringen. Tevens het in orde maken van alle certificaten, diploma's, brieven etc. Er komt nog een enorme stapel papierwerk bij kijken voordat e.e.a. een keer geregeld is.We gaan het beleven.
O ja 1 augustus komt er een nieuwe inkoopcollega bij, een oud BAM collega. Hans als je dit leest alvast succes gewenst en je kan gelijk in het diepe :-)

Het autorijden hierin KSA ga ik al een beetje onder de knie krijgen. Mede door de Ramadan is het 's morgen erg rustig en kan je erg makkelijk door rijden. Aan het eind van de dag is het wel erg goed opletten. Die gekken willen dan allemaal als een speer naar huis omdat ze honger hebben vanwege de Ramadan en ze komen dan ook echt met hoge snelheid links en rechts langs je heen. Het blijft zowieso continu rond kijken, ook als ze "normaal' rijden want ze maken soms de raarste bewegingen, maar als je hier een tijdje rond rijdt ga je er wel aan wennen. Aanpassen is dan ook het credo, gewoon mee golven en constante snelheid aanhouden, links, rechts inhalen, keep lane en toeteren als je denkt dat die slapert voor je niet oplet. O ja links rijden met enige snelheid is in de regel het makkelijkste. Wel je binnenspiegel gebruiken anders zitten ze via je bumper in de kofferbak ;-)

Nou, dat is het weer voor een paar weken. Ik ga op zomerreces. Voor degene die ik niet zie:
fijne vakantie, geniet ervan en de rest zal ik wellicht nog even zien.......

FIJNE VAKANTIE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten