maandag 25 augustus 2014

Het zit er weer op ! (part 2)

yep, het zit er weer op, de vakantie dan ! 4 weken lang even weg uit de hectiek en lekker even helemaal niks. Samen met Manuela en de kids naar Curacao geweest. Zon, strand, zee, bar, restaurant en cultuur. Prima.

Deze vakantie is een vakantie vol energie geworden:

We hebben gewerkt aan het terugdringen van de elektricitietsrekening:
door te investeren in wind (winddelen) hebben we voortaan het hele jaar stroom van de wind en blijft de teller op nul.


Besparen op elektriciteit is natuurlijk goed maar nog beter is het om op gas te besparen. Dat scheelt gelijk meer Co2 uitstoot en aangezien gas een stuk duurder is dan elektriciteit hebben we deze vakantie het dak ingericht voor het opvangen energie die er elke dag is: de zon.
De zon geeft warmte en die zetten we dit keer niet om in elektriciteit (we hebben immers al wind) maar we behouden de warmte en verwarmen het water dat we elke dag gebruiken om te douchen, warm tapwater en de C.V. installatie als ook de vloerverwarming. Hierdoor hoeft de gaskachel niet bij te verwarmen en dat scheelt een hoop gas en daarmee Co2. Het is de bedoeling dat daarmee het gasverbruik met ca. 40% naar beneden gaat en dat scheelt mooi op de eindafrekening


 zonneboiler ipv zonnecellen

 glasbuizen voor warmte                                   
 
 
En omdat we toch lekker met energie bezig waren hebben we ook onze eigen batterij maar opgeladen :-)
 




Helaas is dit alles nu voorbij en is het back to business en zijn we weer begonnen aan het grootste metro project ter wereld op dit moment.
In de laatste 4 weken is er niet heel erg veel gebeurd en lijkt het of ook het project vakantie had.
Deze week is wel de eerste test funderingspaal de grond ingegaan en wordt er vandaag aan de tweede gewerkt. Hierna kan Fugro de testen gaan uitvoeren en zijn we benieuwd wat de uitkomst zal zijn.

Komende weken hoop ik ook iets meer naar buiten te kunnen om het werk dat we inkopen, daadwerkelijk in uitvoering te zien. Ondanks het feit dat het "gewoon" civiel werk is ziet het er toch wel anders uit en fixen we het maar toch zo hier in die zandbak.

Als ik zie hoe de barriers er bij staan, de afzettingen en de hekwerken, hoe de palmbomen worden verwijderd dan kunnen we constateren dat ondanks dat het erg veel tijd en moeite heeft gekost er toch iets begint te ontstaan. Het papier begint werkelijkheid te worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten