maandag 8 september 2014

Er is wat te zien !

Het is nog niet veel maar er is wat te zien. Enkele project onderdelen zijn in de barriers gezet om de werkzaamheden te beschermen. Geen overbodige luxe hier want ze rijden hier gemakkelijk naar binnen en dan zijn een paar stevige betonnen barriers een goede bescherming.
We hebben voor 40 km aan barriers gekocht die met minimaal 100m1 per dag worden gemaakt en op hun plaats worden gezet. Totaal dus 40.000 stuks van een meter.
In de barriers hebben we kokers laten instorten zodat hier verkeerspalen in kunnen worden gezet. Deze vormen dan weer de basis voor het gaaswerk op de barriers waaraan weer doek is vastgemaakt om het naar binnen kijken te voorkomen. Onze werkzaamheden zouden de verkeersdeelnemers alleen maar afleiden en ongelukken veroorzaken. Ze hebben hier sowiezo hun volle aandacht nodig bij het auto rijden want dat blijft hier een wild-west verhaal.


 aan de overkant de Line-office (line 6)
 
Wat hier goed werkt is het aftellen bij verschillende verkeerslichten. Je kan dan precies zien hoelang het nog duurt voordat het verkeerslicht overspringt. Nog 21 seconden voordat het groen is.
Maar wat niet veranderd is dat ze alvast bij 1 seconde gaan toeteren dat je moet gaan rijden. Ongeduldig!

Onderhand zijn we begonnen met het boren van de eerste funderingspalen, weliswaar twee testpalen maar we zijn begonnen. O ja het heibedrijf dat de twee testpalen moest maken heeft er maar 1 gemaakt. De tweede paal is als verloren beschouwd want de stalen buis bleef achter in de grond. We waren al niet tevreden over deze onderaannemer en dit was de druppel die de emmer deed over lopen. Momenteel zijn we in voorbereiding met een ander heibedrijf die de tweede testpaal gaat maken. Hierna mogen ze ook de 336 st boorpalen van het viaduct 6.1.3. gaan maken.

Wat was er nog meer te zien?
Voor het meeste gedeelte heb ik op kantoor gezeten en was er niet veel te zien. Wat ik in ieder geval nog wilde gaan doen in Riyadh was het bezoeken van de King Fadh toren, en dan met de loopbrug in de top. De kroon van de koning zeg maar. Hier heb je een prachtig uitzicht over Riyadh vanaf deze wolkenkrabber met 99 verdiepingen. Dan kan je goed zien hoe groot Riyadh is maar ook dat het vooral laagbouw is van de huizen. Riyadh is zo rondom (40kmx40km) goed te zien.


 Riyadh is eigenlijk heel plat met weinig hoogbouw. 

 in de loopbrug op de 99ste verdieping

 in de middenstrook de hoogbouw strip

de loopbrug zit in de top (de kroon). in het midden het gezicht van de koning. de gele eclips stelt zijn doek voor.
 
 
Nou kijken jullie ook weer uit naar het volgende bericht?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten