maandag 14 juli 2014

Kort bericht

Afgelopen week heeft eigenlijk alleen maar in het kader gestaan van het voetbal en de ramadan. Dat betekent dus eigenlijk twee dingen:
  • overdag niet eten en drinken, alle winkels zijn eigenlijk dicht en we hebben daardoor weinig buitenschoolse activiteiten;
  • door het voetbal zaten we veel op de ambassade en daar hebben we de drank voorraad echt helemaal opgemaakt. Het tekort overdag haalde we 's avonds weer in. ;-)
Op de ambassade hadden we elke voetbal avond wel het bier op en moesten we over op de sterkere drank. Toch presteerde de NV Riyadh het elke keer weer om bier achter de bar te hebben hoewel het wel wat andere merken waren zoals Carlsberg (ambassade denemarken?), Paulaner (Oostenrijk?) en dan toch weer Heineken en Amstel. Tot de halve finale hebben ze het vol gehouden maar toen was het toch echt op.................. was het een voorbode? met een traan hebben het WK tournooi op de ambassade verlaten. Maar het waren mooi weken met onze buitenlandse gasten.

Gelukkig was er de volgende dag een feestje op de Franse Ambassade (14 Julliet feest), de nationale feestdag in Frankrijk en hadden we een uitnodiging om daar naar toe te gaan. Daar hebben we geen spijt van gehad. Het feest werd goed bezocht (+/- 900 bezoekers) door allerlei nationaliteiten, o.a. Canadese, Colombianen, Tjechische, Engelse en de bekende Nederlandse die we van onze eigen feestjes kennen. Het buffet was supergoed en verzorgd door de franse sterren chef kok van The Gran Hotel in Riyadh. Het was inderdaad top. Ook hier was net als op de Amerikaanse ambassade alle drank een en dezelfde bon. Dat kwam goed uit want ook op dit feest was het bier relatief snel op en "moesten" we over op de mixen. Door de (caraibische ) muziek (goeie DJ) en de drukte werd het snel een heeeeel erg leuk feest. Omdat het op een donderdag was kon ik de volgende dag heerlijk uitslapen. Ik ben de volgende dag dan ook niet wezen sporten en kwam die dag zeer laat mijn bed uit. Heerlijk geslapen.

De ramadan is hier echt een belangrijke maand en voor de moslims is dit dan ook de gezelligste maand van het jaar met al het eten en drinken na de Iftar (zonsondergang), met vrienden en familie.
De afgelopen weken heb ik ook nog nooit zoveel alcohol gehad tijdens de Ramadan en misschien drinken we hier nog wel meer dan normaal, hahahahaha. Maar goed aan alles komt een eind en de vrijdag na het Franse feest was de afsluiter over de afgelopen weken. De reden van het uitslapen was niet helemaal zonder reden want 's middags was er weer een feestje, ja, ja........ het is hard werken in je vrije tijd. Een collega gaf een zwembadfeest vanwege zijn verjaardag en dat begon om drie uur 's middags. Leuk georganiseerd en een goeie opkomst. Er was meer dan voldoende taart, chips, drank (spaanse "vruchtensap" met verse vruchten beginnend met een S"). Om zeven uur ben ik afgetaaid, na een hele middag in het zwembad te hebben gelegen was het mooi geweest. Morgen weer werken.
Nog 3 weken naar de vakantie en nog mooi even de tijd om volop nog te kunnen trainen. Even geen feestjes meer :-) en weer ritme vinden.





  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten