dinsdag 8 juli 2014

Naar de top !

Aangekomen bij de Burj Khalifa kon ik zo doorlopen en aansluiten in de rij want ik had via internet al een kaartje gekocht.
Bij de liften werden we in drie rijen ingedeeld om zo een voor een de liften in te gaan. Omdat de liften zo hard naar boven gaan krijg je de instructie onderweg de oren af en toe te klaren zo dat ze af en toe even open ploppen. Je kent het wel het gevoel dat je onder water hebt of in de bergen.
De lift is helemaal dicht en voorzien van tv wanden die beelden vertonen en de snelheid aangeven hoe hard je ongeveer naar boven gaat.
Binnen no time ben je op de het panoramadek, dit is niet helemaal bovenin maar hoog genoeg om een super uitzicht te hebben vanaf het hoogste gebouw ter wereld. Tenminste tot nu toe want ze zijn in Jeddah begonnen aan een nog hogere toren, die ongeveer 1000 meter gaat worden.
De Burj Khalifa zelf is 828 meter hoog en het observatiedek  is op 370 meter. Het gebouw heeft 160 verdiepingen en het observatiedek is op de 124ste verdieping.  Je kan er 360 gr rond kijken en zelfs met je fotocamera buiten gebouw fotograferen. Ze hebben namelijk sleuven in het glas gemaakt waar je je arm en fototoestel doorheen kan steken. Het was een mooie ervaring om op het hoogste gebouw ter wereld te mogen staan. Na een rondje op het panoramadek, je mag overigens zo lang blijven als je wilt en je hoeft niet binnen een bepaalde tijd weer naar beneden, ben ik weer naar beneden gegaan om via de Dubai mall naar de Metro te gaan want ik had weer een vliegtuig te halen.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten