zondag 25 januari 2015

Bayern Munchen - Al Hilal

Eigenlijk moet ik zeggen Al Hilal - Bayern Munchen maar ja de stand zou anders doen vermoeden.

Een collega kon twee dagen ervoor plotseling kaarten krijgen en heeft die direct via onze gezamelijk app aangekondigt. Je moest wel snel zijn want hij stond al voor de kassa.
Zaterdag 17-1-2015 zaten we dus om 19.30 uur in het King Fahd Stadium.

Het Koning Fahdstadion is een voetbalstadion in de hoofdstad van Saoedi-ArabiĆ«, Riyad. Het wordt gebruikt door het Saoedi-Arabisch voetbalelftal. Het stadion is gebouwd in 1987 en biedt plaats aan 67.000 mensen. Even een weetje

Het stadion is dan al wel in 1987 open gegaan het ziet er nog steeds tijdloos en modern uit. Het is best imposant. De wedstrijd werd deels gesponsord door Volkswagen en het lijkt er op dat VW meer voet aan de grond wil krijgen in KSA.
Met vuurwerk en veldgrote spandoeken werd de wedstrijd ingeluid en kwamen de spelers op.
Voor Al Hilal waren alle bekende en beroemde spelers er. Ik ben even een paar namen kwijt. Misschien dat er later op kan komen.............
Al Hilal is naast Al Shabab, een van de grootste clubs in Saoedi Arabie. beide clubs zijn gevestigd in Riyadh en een wedstrijd tussen deze clubs is dan ook een echte Derby, net als Ajax-Feijenoord. Een klassieker dus.
Mogelijk dat we in de toekomst daar ook een keer kaarten voor kunnen scoren.
Ook bij Bayern Munchen waren alle grote speles er: Robben. Lahm, Schweinsteiger, Ribery, Nooyer etc.
Wel grappig dat op het moment dat Schweinsteiger werd gewisseld zijn naam niet volledig werd omgeroepen. Alleen Steiger werd er gezegd, het woord Schwein werd weggelaten.

We hebben een aardige wedstrijd gezien, vooral de eerste helft was interessant. In de tweede helft had Bayern toch wel het grootste gedeelte van de ster spelers gewisseld en zakte de wedstrijd in.
Uiteindelijk zijn we een kwartier voor het einde van de wedstrijd weg gegaan. Het begon namelijk best koud te worden, ondanks een t-shirt, overhemd, en vest. Bij het uitlopen van het stadium heb ik zelfs nog mijn jas aangedaan.
Net buiten het stadion stak er ook nog een lichte zandstorm op.
Vlak bij de auto hoorde we toch nog op eens luid gejuich. Zou Al Hilal gescoord hebben?
We zullen het pas de volgende dag weten als we de krant lezen.

Uitslag : 1-4, Al Hilal -  Bayern Munchen.


 toagangsbewijs

 voor de ingang

 net binnen

 de constructie

 Hollands Glorie

 zoek de fout

 Robben in het midden, 
                                                                 balletje hoog houden

 niet helemaal vol


Geen opmerkingen:

Een reactie posten