maandag 19 december 2016

Golf Arizona compound

Deze hadden jullie nog te goed. Mede omdat ik enige tijd geen blogs heb kunnen schrijven is dit uitje blijven liggen: Golfen op de Compound Arizona vlak naast mijn eigen compound Al Nahkla.

Het is een niet al te moeilijke baan maar een leuke  9-holes met relatief veel rechte fairways.
Op hole 5 na, >450m en veel water , is het een mooie oefen baan.

De temperatuur is al langzaam aan het zakken en met een goeie 29 graden zijn we met z'n vieren de baan in gegaan. Stephan, Gerwin, Vincent en ik. We hadden een wat latere afslag, als ik me kan herinneren rond 09:30. Prima want hierdoor kwam er niemand meer achter ons, en werden we niet opgejaagd door snellere spelers achter ons. Zo naar het midden van de dag komen er vanwege de middag temperatuur geen nieuwe golfers meer bij. Dan wordt het toch echt net te warm.
Mede omdat we met z'n vieren speelden ben je sowieso al wat langzamer dan met een flight van 2.

Anyway, we waren aan elkaar gewaagd en Vincent die een handicap van 11,0 hcp heeft had gelukkig een zeer zware party avond er voor gehad en hij speeldde dan ook beneden zijn normale niveau. Echter hoe verder het spel vorderde des te beter ging hij spelen. Gelukkig waren het maar 9-holes :-).

Zelf heb ik ongeveer 1 boven par gespeeld hetgeen redelijk goed is voor het gegeven dat ik al een tijd niet meer had gespeeld. De laatste hole mocht ik zelfs afsluiten met een Birdy-put vanaf ongeveer 5,0m. Hij viel er lekker in. Super moment. hihihihi. Aangezien we een weddenschap hadden afgesproken op deze laatste put (par 3) voor het rondje (fris) aan de bar, kwam dat dus heel mooi uit.

Rond 13:00 waren we weer terug in het clubhuis. Lekker gespeeld en een hele leuke invulling van de vrijdagochtend. Na het rondje fris, lekker naar huis. Douchen en naar het zwembad. ffff bijkomen.

Hole 1

Gerwin slaat af


Full swing van Stephan

Gerwin onderweg

Selfi op hole 5

Ron, Vincent, Stephan, Gerwin (the boys of Riyadh)

Vincent heading for the T, de rest is not interested hihihihi

Selfie op 7, pro's in the background

Posing on the T-box

course with a view

Golf buddies

No legs

Away from the fairway

vrijdag 25 november 2016

Farewell dinner Ali Noman


After all the good things comes an end, so also for Ali Noman, our colleague. He is leaving the FAST consortium and especially Line 6 Procurement where he worked for 2 years. However after every end there is always a new start with new changes and opportunities. And in this occasion this is certainly truth because Ali is going to move to Canada where he will start up a whole new live, face great opportunities and have a fresh look into the future, together with his family.
Of course we wish him all the best and wish him all the luck in this new environment.

Ali and I discussed this new journey several times and I truly believe he will succeed over there. Just because he is having a clear picture of what he wants, now and in the future and he is achieving this by having a plan with little steps which he all fulfilled. A preparation of many years and now it is the moment to make the final and big step.

In the last two years I have learned Ali as a dedicated and very professional procurement professional. That is why I think he will succeed in the western world also because he survived to work with the Dutch, and not only one, almost a whole procurement department (6). :-)

Last week we held a farewell dinner for Ali Noman, and to remember the Dutch, we gave him the typical items from Holland. Flowers and a Holland Shirt.
We had a very pleasant Yemeni dinner in one of the best Yemeni restaurants here in Riyadh, well organized by Sami Hasan and Waheed.

Ali, All the best and thank you very much for your support and being a colleague in the last two years. We are going to miss you (although you will stay in our mind). And keep us updated how you do in (freezing) Canada.

Procurement team Line 6 (present and previous)

Stephan, Rens, Albert

Ali and Naveed

(waiter), Sami and Waheed

plates are still empty, time for the selphies

Shibu, Sami

Ron, Sami, Waheed, Stephan

The table is full, Rens can't wait anymore

Stephan: what do you have Waheed?

Shibu: can we start?

Ali: Yemeni food like home

 
It was really more than enough and very tasty. Waheed is also happy :-)

Dutch flowers. Ali: yes give me.

 
Ali: look honey for you, when I come home


Naveed on the right (jealous): you are not the wife !

 
From Holland: Don't forget us !

 

Yemini friends and colleagues forever

 
A good bunch ...


Thank you Ali and all the best !









Hollands Weer in Riyadh

Het was al een week aangekondigd en iedereen weet dat er in deze periode een grote kans is dat er regen valt. Omdat als het regent het hier dan ook gelijk met bakken uit de lucht komt is het voorspellen en aankondigen van regen hier een kwestie van nationale alertheid.
Dat het dit weekend (25 November 2016) zou regenen werd dan ook al een week van te voren aangekondigd. Het is echt een happening hier, en iedereen heeft het er over.

En gisteren was het dan zover. De eerste spettertjes vielen. Het was allemaal  niet veel maar toch de eerste regen van het jaar was er weer. De temperatuur is nu ongeveer 17gr, het is lekker fris en geen stof.

Met name omdat we gisteren een belangrijke betonstort hadden waren wij ook wel alert. Het kan namelijk echt heel hard en heel lang regenen en dat zou voor het werk niet gunstig zijn. We hebben dan ook al lang van te voren om de bouwputten heen dammen en dijken gemaakt om het water buiten te houden.

A'fijn het beton storten is gisteren (24-11-2016) goed gegaan, een paar spettertjes regen, niet noemensaardig met een perfecte temperatuur.

Vandaag is het vrijdag 25-11-2016, de vrije dag van de week en dit keer geen zwembad en ligbed. Omdat ik gisteren een BBQ had en het toch wat later was geworden heb ik vandaag lekker uitgeslapen, rustig en uitgebreid ontbijt gedaan, krantje met koffie erbij en pas om 14.00 gaan hardlopen.

Heerlijk in de mieser regen, lekker koel, veel zuurstof in de lucht en geen stof. Perfect om nu buiten te trainen zeker omdat we hier op 600m boven de zee spiegel zitten. Hoogte training zeg maar.

Het was vandaag een andere dag dan normal maar wel lekker. Straks maar een filmpje kijken en de was nog even naar de stomerij brengen en dan is de dag weer zo'n beetje voorbij.

de kamerplanten kunnen nu prima stof vrij worden.
Een frisse douche
 
na een zware avond .......


 
een stevig ontbijtje

 
 

Hollandse luchten. Zwaar bewolkt

De straten nat. Heerlijk weer voor het hard lopen

 
lekker weekendje voor het gras

 
Weinig wind, 17 graden 

dinsdag 22 november 2016

Dode Zee Jordanie

De volgende ochtend hadden we normale tijd ontbijt. 6 uur de wekker en om 7 uur ontbijt.
Vandaag gaan we langs de Dode Zee naar het Noorden. Een trip van 2,5-3uur om vervolgens te gaan dobberen en drijven in de Dode Zee. Eind doel voor deze dag is om in een van de resorts in het noorden van de Dode Zee te relaxen om daarna terug te rijden naar het vliegveld.

Om de doorsteek naar de Dode Zee te maken moesten we via de Kingdom Highway door het gebergte van Sodom & Gomorra. Een prachtige route met vele vergezichten en diepe dalen. We zijn dan ook enkele malen gestopt om van het uitzicht te genieten en het op de gevoelige plaat vast te leggen.

 
Onze eerste stop bovenop het hoogste punt

 
We hebben verschillende stop punten gehad om de wijdse vergezichten te kunnen beleven.

 
Even een fotootje van elkaar. Zo kan je goed zien hoe groot het is


panorama view


 
Na 2,5 uur bereiken we de Dode Zee. In het zuiden van de Dode Zee bevinden zich de zoutpannen en zoutwinning en daar staan dan ook de fabrieken om er weer "eetbaar" zout van te maken of om te verwerken in producten als zeep en zalfjes.

 
het zuidelijke deel van de Dode Zee
 

 
 
Nog een uur doorrijden naar het noorden
 
 
De route naar het Noorden langs de Dode Zee. links aan de overkant ligt Israel en de Westelijke Jordaan oever die we gemakkelijk konden zien liggen

 
 
 

De Dode Zee is het laagst gelegen meer ter wereld. De oppervlakte is 1020 km2. In 2005 lag de waterspiegel van de Dode Zee 429 meter onder zeeniveau waarmee het de laagste gelegen plek op het aardoppervlak is. Deze waterspiegel blijft dalen, zo'n 8 cm per jaar en dat kan je duidelijk zien aan de verschillende erosie lijnen langs de kust.



 
Even een view point stop

Er zijn geen stranden en de stranden die er zijn zijn aangelegd. De Dode zee ligt op de grens van Jordanie, de Westelijke Jordaanover (deel van de staat Palestina) en Israel. Eigenlijk is de Dode Zee geen zee maar een meer dat gevoed wordt door water dat instroomt vanuit de Jordaan. Het instromende water verdamptgrotenseeld en daardoor wordt het meer een depot van mneralen. De concentratie is met 33% zo hoog dat een mesn er zonder moeite in blijft drijven
 
 
 
Het wit  zijn geen golven maar aanslag van zout. Je ziet overigens ook helemaal geen boten op de Dode Zee ! Waarom ?........

 

Op deze foto is het nog een klein beetje te zien. Links achter de auto aan de horizon ligt de Westelijke Jordaanover (licht grijzige Bergen, het was wat heiig).

 
 
 
Aangekomen in het Dead Sea Spa resort, waar we de middag hebben doorgebracht. Lunch, drijven, modderbad en even het koude zwembad in.
 
 
Het resort was niet druk


 

 

 
Een aparte ervaring

 
Zonder moeite


 
Jan doet een dobber na.  Recht opstaan als een dobber is mogelijk zonder dat je voeten de bodem raken. Wel oppassen dat je niet omvalt :-)

 
kijk mama met zonder handjes


 
 
Daarna was het insmeren met de medicinale modder voor een mooi strak huidje. Het opdrogen van de modder duurde toch langer dan verwacht ondanks dat we in de volle zon zaten. De modder en ook het water heeft een soort vettigheid waardoor het niet opdroogd. Raarrrrr.

 
Zwarte pieten discussie of SM (SuperMan), het was super man !
 
 
 
Na het drijven en het modderbad hebben we ons goed afgespoeld met zoet water en hebben we een goeie lunch gehad in het resort. Hierna probeerde we nog even de power-nap te pakken in het zwembad voordat we naar het vliegveld zouden rijden. Helaas stikte het in het resort en rond het zwembad ook van de vliegen en die power-nap konden we dus op de buik schrijven. Dat ging ook niet want daar zaten die vliegen, hihihih. Om 16.30 hebben we ons omgekleed en waren we ingepakt en zijn we op tijd naar het vliegveld gereden. 20.00 uur plaatselijke tijd zou ons vliegtuig weer vertrekken dus uiterlijk om 18.00 op het vliegveld was wel wenselijk. Het is overigens hier in deze tijd ook zo rond 17.00 uur donker en een beetje in het licht rijden op een onbekende weg is altijd prettiger. We waren mooi op tijd bij het vliegveld en zonder vertraging zijn we terug gevlogen naar Riyadh. Met een uur tijdsverschil zijn we om 23.00 uur weer geland.
 
 
Het zit er weer op. Wat een blije gezichtjes.