vrijdag 25 november 2016

Hollands Weer in Riyadh

Het was al een week aangekondigd en iedereen weet dat er in deze periode een grote kans is dat er regen valt. Omdat als het regent het hier dan ook gelijk met bakken uit de lucht komt is het voorspellen en aankondigen van regen hier een kwestie van nationale alertheid.
Dat het dit weekend (25 November 2016) zou regenen werd dan ook al een week van te voren aangekondigd. Het is echt een happening hier, en iedereen heeft het er over.

En gisteren was het dan zover. De eerste spettertjes vielen. Het was allemaal  niet veel maar toch de eerste regen van het jaar was er weer. De temperatuur is nu ongeveer 17gr, het is lekker fris en geen stof.

Met name omdat we gisteren een belangrijke betonstort hadden waren wij ook wel alert. Het kan namelijk echt heel hard en heel lang regenen en dat zou voor het werk niet gunstig zijn. We hebben dan ook al lang van te voren om de bouwputten heen dammen en dijken gemaakt om het water buiten te houden.

A'fijn het beton storten is gisteren (24-11-2016) goed gegaan, een paar spettertjes regen, niet noemensaardig met een perfecte temperatuur.

Vandaag is het vrijdag 25-11-2016, de vrije dag van de week en dit keer geen zwembad en ligbed. Omdat ik gisteren een BBQ had en het toch wat later was geworden heb ik vandaag lekker uitgeslapen, rustig en uitgebreid ontbijt gedaan, krantje met koffie erbij en pas om 14.00 gaan hardlopen.

Heerlijk in de mieser regen, lekker koel, veel zuurstof in de lucht en geen stof. Perfect om nu buiten te trainen zeker omdat we hier op 600m boven de zee spiegel zitten. Hoogte training zeg maar.

Het was vandaag een andere dag dan normal maar wel lekker. Straks maar een filmpje kijken en de was nog even naar de stomerij brengen en dan is de dag weer zo'n beetje voorbij.

de kamerplanten kunnen nu prima stof vrij worden.
Een frisse douche
 
na een zware avond .......


 
een stevig ontbijtje

 
 

Hollandse luchten. Zwaar bewolkt

De straten nat. Heerlijk weer voor het hard lopen

 
lekker weekendje voor het gras

 
Weinig wind, 17 graden 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten