vrijdag 17 juni 2016

Dierenwinkels

Dierenwinkels?, ja dierenwinkels. Die hebben ze hier ook. En natuurlijk net als alle andere soorten winkels zitten ook de dierenwinkels allemaal bij elkaar op een rijtje in een en dezelfde straat.
Toevallig kwam ik er langs en was in eerste instantie verbaasd dat er uberhaupt dierenwinkels waren. je ziet hier namelijk niemand met een hond buiten lopen. Katten zijn er wel maar dat zijn zwerfkatten. Brood mager en schuw. Naast de zwerfkatten zijn er nog de wilde honden en die kan je beter als roedel niet tegen komen. Overigens komen die alleen buiten de stad voor.

Ik dus een van de dierenwinkels in en de dieren die ze er verkopen is eigenlijk allemaal klein spul voor in huis. Huisdieren zeg maar :-D
Maar het assortiment is iets uitgebreider dan bij ons. Met enige verbazing. Naast de konijnen, groot en klein, hebben ze vogels, marmotten. muizen en katten. Allerlei vissen en reptielen. Niks bijzonders in eerste instantie want dat hebben we in Nederland ook.

Maar wat je niet verwacht zijn: Apen, reuze schildpadden, krokodillen en uilen.
Tevens heeft elke dierenwinkel een dierendokter die de beestjes kan behandelen. En als het nodig is krijgen ze een grondige wasbeurt in de gootsteen. Een van de katten die dit onderging was het er tijdens mijn bezoek niet helemaal mee eens dat die even flink met de waterstraal werd behandeld.

Hieronder een paar foto's van de meest exotische dieren. de konijnen en muzien kennen jullie al


reuzen schildpadden


Uil


aap / chimpansee



krokodil of kaaiman


afghaanse vinken met de vreemdste kleuren (blauw, geel, paars groen)


Varaan


Kippen en kuikens


landschildpadden


Eenden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten