zaterdag 6 februari 2016

Dynamic Hammer test 1.500mm bored pile


Wannener de boor palen klaar zijn moeten de palen ook nog eens getest worden om te zien of ze voldoen aan de gestelde eisen. Hiervoor worden verschillende methodieken gebruikt.

PIT test: Pile Integrity Test. In Nederland het bekende "hamertje tik", door met een hamer op de paal te slaan ontstaat er een licht schokgolf in de paal die te meten is. Deze meetmethode laat zien of er breuken zijn in de paal en toont de voet (lengte) van de paal aan.

CSL test: Cross hole Sonic Logic test: door middel van ingestortte buizen kunnen we meet aparatuur in de paal laten zakken waarmee op verschillende niveaus in de paal de dikte van de paal gemeten kan worden.

Dynamic Hammer test: door middel van het laten vallen een zeer zwaar valgewicht op de paal wordt de  draagkracht van de paal gemeten.

Vandaag was de eerste paal van Station 6E1 aan de beurt voor een Dynamic Hammer test. In totaal zijn door de klant 8 palen willekeurig geselecteerd om op deze manier getest te worden. Alle palen worden getest middels de PIT en nog eens een 5% van het totaal aantal palen ondergaat een CSL test.

Hieronder een impressie van de opstelling en de uitvoering.


Afgewerkte palen (1.500mm) en de werkvloer


de meet apparatuur is opgesteld en gereed voor de test

de vrij gegraven palen van het station

de paal met gladde afwerking en zonder uitstekende wapening is 
ook een Dynamic hammer test paal


de opstelling. In het gele frame hangt het valblok



de ketting die boven het frame hangt wordt gebruikt om de ontgrendeling 
los te trekken waardoor het valblok op de paal valt. Het lostrekken gebeurt door de telekraan









de test zelf. De telekraan trekt langzaam de ontgrendeling los.



het resultaat was positief, 1 test was voldoende


vrijdag 5 februari 2016

Qatar Doha weekend

Het was weer relaxation Saturday en samen met mijn collega Stephan zijn we dit keer naar Qatar gereden voor een uitstekend weekend. Kuwait (City) hadden we samen al gedaan en dat was goed bevallen. Was vooral de rit dwars door de woestijn naar Kuwait hetgeen waar ik de beste herinnering aan heb nu was het de Golf Master World Tournement en het hotel waar we sliepen: de Grand Hyatt.

Donderdag avond kwamen we aan in Doha na 7 uur rijden want we hadden wat vertraging bij de border. Dit keer duurde het iets langer 1 uur en 40 minuten. Maar goed eenmaal in het hotel hebben we de spullen gedropt en zijn we lekker een biertje gaan drinken. Helaas is mijn spreuk "1 is Geen" dus het werd laat ;-).......  er speelde een leuke band en er werd volop gedanst. We hebben dan ook het licht uitgedaan toen het was afgelopen.

Volgende ochtend natuurlijk veel te laat uit bed en we moesten ons dus nog haasten voor het ontbijt. We hadden nog 5 minuten voordat het buffet zou sluiten. Dat werd dus een Russisch ontbijt..........
Borden vol en geen ruimte meer op de tafel hahahaha. Te erg.
Na een stevig Engels ontbijt en aanverwante artikelen zijn we naar de golfbaan gegaan, die overigens vlakbij lag. We hadden bij de tickets ook een Uber taxi service en werden dus ntjes voor de deur afgezet. Prima geregeld.
Rond 13,30 uur konden we Joost Luiten opvangen op Hole 12 en zijn we verder met hem mee gelopen tot de achtiende Hole. Helaas had hij 2 bogeys (+2 Par) maar herstelde hij nog met een 3-tal birdies maar het resultaat was onvoldoende. Na afloop had Joost nog wel even tijd voor een praatje en een foto hetgeen harstikke leuk was.

Na het tournooi dat rond 17.00 uur afgelopen was hadden we de tijd tot 19.00 uur want dan zou er een concert met Simple Minds komen. Helaas hadden die afgezegd en werd het Arrested Developement hetgeen toch ook zeer leuk werd. Helaas was het erg koud maar gelukkig hadden we onze winter fleech jacks aan en dat was geen overbodige luxe. Dat weekend zou er een koude record zijn in Doha. ;-( hebben wij weer. Met koud bier, dat buiten op temperatuur bleef, was het wel even lekker om af en toe met de muziek mee te springen.

Na het concert zijn we terug gaan naar de hotel bar waar de band weer speelde en zijn we weer opgewarmd om, nadat de bar was gesloten, af te zakken naar ons hotelkamer, waren het niet dat we muziek gebonk hoorde. Hee?, discotheek in het hotel?...  laten we dan nog even gaan kijken. enfin... dat werd dus toch weer laat, maar om 02.00 uur 's morgens vond ik het wel mooi geweest want de volgende dag (zaterdag) moesten we natuurlijk ook weer terug rijden. Ook dat ontbijt was weer net aan maar we hadden iets ruimer de tijd. Na het uitbuiken in de tuin en zonnetje zijn we nog heel even in het welness centrum geweest, 2 sauna rondjes tot 13.30 uur gedaan en om 14.00 uur waren we uitgechecked en reden we terug naar Riyadh. Dat liep voorspoedig en in 5,5 uur waren we weer terug. 19.30 uur draaide ik de sleutel in de voordeur en om 22.00 uur lag ik in bed. Relaxation Saturday?...what the F.
Ik heb een week nodig gehad om weer bij te trekken want een hevige verkoudheid had me afgelopen week getroffen.........  raar he? . hihihihih. Vandaag was ik weer het mannetje en is het weer back to normal.
Het was een weekend om niet te vergeten.






hotel kamer



hotel uitzicht



hotel lobby




hotelbar


na het tweede biertje





na het .....  biertje (nee ik ben het niet)

DOHA golf club house




Joost Luiten in de flight met Larrazabal, 







met het blauwe jasje is Joost Luiten ;-)










Arrested Developement












uitbuiken en bijkomen







de terug reis op zaterdag, het was tenslotte Relaxation Saturday