woensdag 13 april 2016

het regent, het regent, de straten staan weer blank................





























Pro Leaque Saudi Arabia Al Hilal - Al Shabab

Zaterdag 9 April 2016 zijn we via de NVR (Nederlandse Vereniging Riyadh) naar de plaastelijk voetbal topper geweest: Al Hilal tegen Al Shabab.
In een eerdere blog heb je ook Al Hilal tegen Bayern Munchen kunnen zien. Dat was een soort benefiet wedstrijd. Deze wedstrijd is echter de Ere-divisie van Saudi Arabia.

Bert van Marwijk is  trainer van het Nationale team en verblijft samen met zijn team op Al Bustan Compound. Bert van Marwijk en Van Bommel zijn er meestal niet maar de andere leden van het trainingsteam wel, o.a Adri Koster (PSV) en Roel Coumans (Fortuna Sittard, HSV).
De NVR heeft via hen kunnen regelen dat we aan kaarten konden komen voor deze plaatselijke topper.

De wedstrijd zou eerst in het Prince Faisal bin Fahd Stadium worden gespeeld maar werd op het laatste moment verplaatst naar het King Fahd stadion. Capaciteit 69.452 plaatsen. Nou die gingen er allemaal niet in hihihih, ik denk dat er uiteindelijk maar een man of 9.000 was. Ja man..........  helaas, vrouwen mogen hier geen voetbal kijken (in het stadion). Sorry.

Zelf waren we met 24 man (witneuzen of te wel d'n Holander) en daarmee vulden we het clubbie aardig aan.
We moesten om 20.00 uur verzamelen om de kaarten op te halen en de wedstrijd begon om 21.00 uur. Bij zo'n wedstrijd wordt er door de supporters constant gezongen en getrommeld, een behoorlijk kabaal maar door de trommels wel opzwepend.

Kijkend naar de wedstrijd moeten we constateren dat het niveau in de Pro-league hier ongeveer gelijk is aan de Eerste Divisie. Maar Al Hilal (2e) tegen Al Shabab (5e) is dan nog wel redelijk aan te zien maar geen superwedstijd. In vergelijking met wat er dagelijks hier op tv wordt uitgezonden was dit toch wel een leuke wedstrijd.

In de eerste 11 minuten werd er al direct gescoord door de thuisclub Al Hilal (blauwe shirts) en het duurde uiteindelijk tot de laatste 11 minuten van de 2e helft dat Al Shabab, na veel aandrukken en verschillende counters, de gelijkmaker wist te maken.
Vanwege een zwaardere overtreding (golfkarretje moest erbij komen) en een aantal wissels werd de blessuretijd 5 minuten.
In die laatste vijf minuten werd het nog een soort van spannend met veel aanvallend voetbal door Al Hilal en duizend en 1 kans die er maar niet in wilde. Zelfs wij werden enthousiast en stonden tierend op de tribune, hoe het toch mogelijk was dat ze die bal er niet in kregen.
Leuk!

We bedanken de NVR voor het regelen van de kaarten en we kijken al uit naar de wedstrijd van het Nationaal Saudi elftal die het overigens heel goed doen onder leiding van Bert en Mark van Bommel. Zowel in de Midden Oosten competie als in de Asia cup. 


king Fahd stadion, gebouwd in 1989 maar nog steeds modern ogend

Nederlandse "Hooligans" verzamelen



even waiven



Den Hollander verzameld op de tribune


plek zat


officieel moment





Blessure golf karretje